48 יחידות
לבצק:
220 גרם חמאה חתוכה לקוביות
350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח רגיל
225 גרם (1 מיכל) גבינת שמנת בטמפ’ החדר
2 שקיות סוכר וניל
מלית א’:
70 גרם (חצי כוס + 2 כפות) סוכר
1 כף קינמון
200 גרם אגוזי מלך קצוצים
4 כפות גדושות ריבת/קונפיטורת משמש
מלית ב’:
100גרם (חצי כוס) סוכר
3 כפות אבקת קקאו
1/2 כף קינמון טחון
50 גרם חמאה מומסת (לא חמה)
ציפוי:
חלב
סוכר
הכנה:
במעבד מזון שמים חמאה, סןכר וניל וקמח ומפעילים עד שנותרים פירורים. מוסיפים את גבינת השמנת ומפעילים שוב בפולסים עד קבלת בצק.
עוטפים את הבצק בנילון ומאחסנים במקרר לפחות שעה ואפשר גם עד למחרת.
בקערית קטנה מערבבים את חומרי מלית א’ ללא הריבה.
בקערית קטנה נוספת מערבבים את חומרי מלית ב’ ללא החמאה.
את הבצק הקר מחלקים לארבעה חלקים. מרדדים כל חלק לעיגול בעובי 3 מ”מ.
על שני עיגולים מורחים ריבה ומפזרים התערובת של מלית א’.
את שני העיגולים הנוספים מורחים בחמאה מומסת ועליה מפזרים את התערובת של מלית ב’.
בעזרת חותכן פיצה, או סכין, מחלקים כל עיגול ל-12 משולשים.
מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לכיוון החלק הצר.
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפייה.
מברישים כל רוגלע במעט חלב ומפזרים מעט סוכר.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות.
אני נוהגת להפוך את כיוון התבנית לאחר 10 דקות.
מצננים וזוללים.