תבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ
לבסיס:
100 גרם ביסקוויט פתי-בר טחון
80 גרם חמאה מומסת
גרידה מחצי לימון
1 כף קוקוס טחון
למוס גבינה:
250 גרם גבינה לבנה 5%
1/2 כוס אבקת סוכר
1/4 כוס אינסטנט פודינג וניל
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
1 כוס אננס משומר חתוך קטן
5 גרם ג’לטין מומס ב-2 כפות מים קרים
לקישוט:
ג’לי בטעם פירות טרופיים + 1 כוס מים רותחים + 1 כוס מים קרים או מיץ אננס
אינסטנט פודינג בטעם פירות טרופיים + 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה + 3/4 כוס חלב
הכנה:
מערבבים יחד פירורי ביסקוויט עם חמאה מומסת, גרידת לימון וקוקוס. משטחים בתבנית ומהדקים. שומרים במקפיא עד לסיום השלב הבא.
במיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים יחד שמנת מתוקה, אבקת סוכר ופודינג וניל לקצפת רכה.
מוסיפים את הגבינה ומערבבים קלות.
ממיסים את הג’לטין במיקרו כ-10 שניות עד שהופך מיימי (לא להרתיח ו/או לחמם יתר על המידה). מוסיפים בזרם דק למיקסר ומעררבים.
את האננס מקפלים פנימה לתערובת הגבינה ושופכים מעל הבסיס. מישרים ומקפיאים לחצי שעה.
בינתיים מכינים את הג’לי: ממיסים את תוכן השקית עם כוס מים רותחים. אני השתמשתי בכוס נוספת של נוזל שימורי האננס. מערבבים ומצננים מעט.
שופכים את האננס על מוס הגבינה ומעבירים למקרר להתייצבות.
לאחר שהג’לי יציב, מקציפים יחד את הפודינג עם השמנת והחלב לקרם יציב. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול ומקשטים את העוגה.
למי שאין שקית זילוף, ניתן למרוח את הקרם בשכבה ישרה.