(מתאים לתבנית עגולה בקוטר 22-20 ס”מ)
לעוגה:
4 ביצים
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 מיכל (200 מ”ל) שמנת חמוצה
1 כוס שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס אבקת שוקולית
2 כפות גדושות אבקת קקאו
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
לסירופ סוכר:
1/2 כוס (100גרם) סוכר
1/2 כוס (125 מ”ל) מים
1 כף ליקר שוקולד או דובדבנים
למילוי וקישוט:
דובדבנים חמוצים מגולענים ומסוננים (בערך חצי צנצנת)
1/2 1 מכלים (350 מ”ל) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
8 דובדבנים מסוכרים
מעט גנאש או סירופ שוקולד
הכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
בקערה גדולה מערבבים את הביצים, הסוכר, השמנת, תמצית הוניל והשמן (אני מודדת את השמן במיכל הריק של השמנת החמוצה).
לקערה בינונית מנפים את הקמח, אבקת אפייה, שוקולית ואבקת קקאו. מערבבים קלות.
שופכים את החומרים היבשים לקערת הביצים והסוכר ומערבבים עד שכל היבשים נטמעים.
חשוב לא לערבב יותר מדי על מנת לא לקבל עוגה דחוסה.
אופים כ-45 דקות בתבנית מרופדת בנייר אפיה: תחתית וגם דפנות. את נייר האפייה בדפנות יש לחתוך כך שיהיה גבוה יותר מדפנות התבנית.
בודקים עם קיסם לפני שמוציאים. כשהעוגה מגיעה לטמפ’ החדר מעבירים אותה למקרר עד שלב המילוי. (זה גם מאוד יקל בחיתוך שלה.)
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ סוכר. מרתיחים מים וסוכר עד שכל הסוכר נמס. ממשיכים להרתיח דקה נוספת. מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים את הליקר ומערבבים. שומרים בכלי סגור במקרר.
ממלאים ומקשטים:
מסננים את הדובדבנים.
מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ופודינג וניל עד קבלת קצפת יציבה.
פורסים את העוגה לשניים. מניחים את החלק התחתון על צלחת הגשה. מברישים בסירופ סוכר. מורחים שכבה נדיבה של קצפת ומעליה מסדרים את הדובדבנים המסוננים.
מניחים את שבכת העוגה השנייה, מברישים בסירופ ומורחים בעוד קצפת. משאירים קצת לרוזטות.
מזלפים מעט גנאש או סירופ שוקולד על הקצפת.
את הקצפת שהשארנו מעבירים לשקית זילוף קטנה או בינונית עם צנתר משונן. מזלפים 8 רוזטות ומניחים מעל כל אחת דובדבן מסוכר.
שומרים במקרר עד ההגשה.
קלי קלות כבר אמרנו?