40 יחידות
לבצק:
90 גרם חלבון (משלוש ביצים)
200 גרם (1 כוס) סוכר
320 גרם שקד טחון
1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
1 כפית תמצית שקדים (אופציונלי)
1 כוס אבקת סוכר לציפוי
הכנה:
במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים חלבון עד שמתחיל להפוך ללבן.
מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד קבלת קצף יציב.
מוסיפים את התמציות, אם רוצים.
מקפלים פנימה את השקדים הטחונים.
מעבירים לקופסה עם מכסה ושומרים במקרר כשעתיים. אפשר גם לילה שלם.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה עם נייר אפייה.
שמים את אבקת הסוכר בקערה שטוחה.
יוצרים כדורים בגודל של 2-3 ס”מ ומעבירים לקערה עם אבקת הסוכר.
מטלטלים מעט, כך שהאבקה תצפה את הכדורים.
מניחים בתבנית ואופים במשך 14 דקות ואז הופכים את התבנית ואופים 3 דקות נוספות.
מצננים וזוללים.