30 יחידות
לבצק:
3 כוסות קמח מנופה
1 כפית אבקת אפייה
3/4 כפית מלח
220 גרם חמאה בטמפ’ החדר
3/4 כוס גבינת שמנת 25% או 30% בטמפ’ החדר
1 כוס סוכר
1 ביצה
גרידת לימון
2 כפות מיץ לימון טרי
לקישוט:
כחצי כוס ריבה שאוהבים (אופצייה)
הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
במיקסר עם וו גיטרה, מקרימים חמאה, גבינת שמנת, סוכר, מלח וגרידת לימון.
מוסיפים ביצה, ומיץ לימון ומערבבים.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד קבלת בצק אחיד.
מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן.
מזלפים בתבנית רוזטות.
אם רוצים למלא בריבה, בעזרת גב של כפית יוצרים שקע במרכז כל עוגיה ואז ממלאים את השקע בריבה.
אופים במשך 15 דקות. מומלץ להפוך את התבנית באמצע זמן האפיה.
מצננים ושומרים בקופסא אטומה עד 3 ימים.