לבצק:
200 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר
2 כפות אבקת סוכר
2 חלמונים
1 מיכל שמנת חמוצה
3 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפייה
למלית:
4 חלבונים
1 כוס סוכר
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
הכנה:
את חומרי הבצק מעבדים יחד, במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון עם להב מתכת. לא לעבד יותר מדי אלא להגיע למצב של פירורים ואז לאחד בידיים. לחלק לשניים ומאחר ואחר כך נרדד מלבן מכל יחידה, מראש אני יוצרת צורת מלבן מהבצק. לשים בניילון ולתת מנוחה במקרר לפחות שעה. גם לילה זה בסדר.
לחמם תנור לחום בינוני. להקציף חלבונים עם סוכר לקצף יציב. להוסיף פודינג בתנועות קיפול עד שנבלע בקצף.
לרדד כל עלה למלבן (אני אישית מחלקת כל עלה שוב לשניים, כך שישי לי סה”כ ארבע מלבנים לרידוד) למרוח שכבה של קצף על הבצק, בערך 3 מ”מ גובה. לגלגל לרולדה בזהירות ולפרוס כל 2 ס”מ. להניח את העוגיות במרחק של 2-3 ס”מ זו מזו ולאפות רבע שעה עד 20 דקות, תלוי כמובן בגודל העוגייה. על העוגיות שהתקררו אפשר לבזוק אבקת סוכר.
טיפ: ניתן למנוע את נזילת הקרם בזמן הפריסה אם מקפיאים את הרולדות לחצי שעה עד שעה טרם הפריסה.