40 יחידות
לבצק:
200 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (לא נוזלית)
2 כפות אבקת סוכר
2 חלמונים
מיכל שמנת חמוצה (200 מ”ל)
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
למלית:
4 חלבונים (כ 130 גרם)
1 כוס סוכר
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
הכנה:
את חמרי הבצק מעבדים יחד, במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון עם להב מתכת. היזהרו שלא לעבד יותר מדי אלא הגיעו למצב של פירורים ואז אחדו בידיים. מחלקים את הבצק לשניים. מאחר ואחר כך נרדד מלבן מכל יחידה, מראש אני יוצרת צורת מלבן מהבצק.
מכסים בניילון נצמד ומעבירים למנוחה במקרר לפחות שעה. גם לילה זה בסדר.
מחממים תנור ל-170 מעלות. מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב. מוסיפים אבקת פודינג בתנועות קיפול עד שנבלע בקצף, לא מעבר.
מרדדים כל עלה למלבן (אני אישית מחלקת כל עלה שוב לשניים, כך שישי לי סה”כ ארבע מלבנים לרידוד) מורחים שכבה של קצף על הבצק, בערך 3 מ”מ גובה. מגלגלים לרולדה בזהירות ופורסים כל 2 ס”מ.
מניחים את העוגיות במרחק של 2-3 ס”מ זו מזו ואופים בין 15 ל-20 דקות, תלוי כמובן בגודל העוגייה.
על העוגיות שהתקררו בוזקים אבקת סוכר.