20 יחידות
לבצק:
4 כוסות קמח רב שימושי
1 כף שמרים יבשים
1 כוס חלב
2 ביצים
50 גרם חמאה בטמפ’ החדר
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כפית מלח
למלית:
1 כוס סוכר חום
3 כפות קינמון טחון
70 גרם חמאה מומסת (לא חמה)
ציפוי:
120 גרם גבינת שמנת 30%
30 גרם חמאה בטמפ’ החדר
1 וחצי כוסות אבקת סוכר מנופה
1 כפית תמצית וניל
1/8 כפית מלח
הכנה:
בקערת המיקסר מערבבים שתי כוסות מהקמח עם השמרים היבשים.
בסיר קטן מחממים, תוך ערבוב, חלב, חמאה, סוכר ומלח רק עד שהחמאה כמעט נמסה לגמרי. מסירים מהאש. מצננים מעט.
מוסיפים את תערובת החלב למיקסר ומתחילים לערבל במהירות איטית בעזרת וו לישה כ-30 שניות.
מוסיפים את שתי הביצים וממשיכים לערבל במהירות בינונית עד שהן נטמעות.
מוסיפים את שאר הקמח ומערבלים עד שהבצק הופך חלק. במידה ודביק מדי, ניתן להוסיף עוד 2-3 כפות קמח.
יש לערבל את הבצק כ-10 דקות בסה”כ על מנת שיתקבל רך וחלק.
כעת ניתן להוציא את הקערה מהמיקסר, משמנים את הבצק עם מעט שמן ספרי ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כחצי שעה.
(אין צורך שיכפיל את הנפח).
בזמן שהבצק נח, מערבבים יחד את החמאה, הסוכר והקינמון. שומרים בצד.
מחלקים את הבצק לשני חלקים. כל חלק מרדדים למלבן.
מורחים חצי מהמלית באופן אחיד על כל אחד מהמלבנים ומגלגלים לרולדות. פורסים כל רולדה ל-10 פרוסות.
מניחים בתבנית, מרופדת בנייר אפייה, במרווחים של כ-4 ס”מ זה מזה.
מכסים בניילון נצמד או מגבת מטבח ומתפיחים 45 דקות.
לקראת סיום ההתפחה מחממים תנור ל-190 מעלות. אופים כ-15 דקות או עד שהסינרולים מקבלים גוון חום בהיר.
בזמן האפייה מערבבים יחד את חומרי הציפוי בקערה. מומלץ להעזר במטרפה על מנת לקבל תערובת אוורירית.
מצננים את הסינרולים כ-10 דקות ומצפים בנדיבות.