חומרים לבצק:
1/2 ק”ג קמח
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
100 גרם חמאה
3/4 כוס חלב
1 כפית מלח
חומרים למלית גבינה:
500 גרם גבינה כחושה
1/2 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
2 חלמונים
2 כפות קורנפלור
20 גרם חמאה מומסת
גרידת לימון
דובדבנים מסוכרים לקישוט
לזיגוג: ביצה טרופה
לציפוי: סירופ סוכר בטמפ’ החדר (ראו הכנה למטה(
במיקסר עם וו לישה מערבבים יחד את כל חומרי הבצק כ-5 דקות עד קבלת בצק אחיד וחלק. מניחים לתפיחה.
בינתיים מכינים את המלית: מערבבים יחד את כל החומרים ושומרים במקרר עד השימוש.
אחרי שהבצק הכפיל את נפחו מוציאים את האוויר מהבצק ומרדדים לעלה. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס”מ (אפשר יותר קטן או יותר גדול). במרכז כל עיגול מניחים כף ממלית הגבינה ודובדבן במרכז. מניחים לתפיחה של כשעה.
מברישים בביצה טרופה את הבצק סביב לגבינה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות או עד שהבצק מקבל צבע זהוב. אפשר להבריש בסירופ סוכר את הגביניות החמות.
הכנת סירופ סוכר: מרתיחים כוס מים וכוס סוכר עד שכל הסוכר נמס. מבשלים 4-5 דקות עד שהנוזל הופך לסירופ בהיר.