תבנית עגולה עם ארובה בקוטר 24-26 ס”מ
לעוגה:
1/2 4 כוסות (630 גרם) קמח לבן
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
12 גרם שמרים יבשים
1 כוס (240 מ”ל) חלב פושר
200 גרם חמאה מומסת ופושרת
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
1/4 כפית מלח
למלית השוקולד:
200 גרם חמאה מומסת ופושרת
100 גרם שוקולד מריר
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 כפות (40 גרם) אבקת קקאו
1 כפית קינמון
לסירופ סוכר:
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס (125 מ”ל) מים
הכנה:
בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים ביצים, חלב, חמאה, תמצית וניל ומלח ולשים עד קבלת בצק אחיד ומעט דביק.
עוטפים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לתפוח עד הכפלת הנפח, בערך שעה וחצי. לאחר שהבצק התחיל לתפוח, ניתן להעביר למקרר ללילה.
מכינים את המלית: ממיסים חמאה ושוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות או בסיר קטן על אש נמוכה. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים עד שנוצר קרם. מצננים את הקרם במקרר עד השימוש.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח מעט. מוציאים את האוויר ומחלקים לשני חלקים. כל חלק מרדדים למלבן. על כל מלבן מורחים מחצית מהמלית.
מגלגלים כל מלבן לרולדה ויוצרים משתי הרולדות בורג. מכניסים לתבנית משומנת היטב, כשאת הקצה דוחפים מתחת לבצק, כך שלא יבלוט. מברישים בביצה טרופה,
מכסים ומתפיחים כשעה. אפשר גם במקרר.
מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים כ-50 דקות.
בינתיים מכינים סירופ סוכר על ידי הרתחת הסוכר והמים בסיר קטן. לאחר הרתיחה משאירים לעוד 3-4 דקות על האש.
את העוגה האפויה מברישים בסירופ סוכר. מצנננים ומחלצים מהתבנית. מגישים פושר או בטמפרטורת החדר.
כדאי לאחסן עטוף בניילון נצמד.