40 יחידות
לבצק:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
4 כפות אבקת סוכר
1 כוס + כף קמח
קורט מלח
1 ביצה
כפית תמצית וניל
למלית פרג:
3/4 כוס חלב
200 גרם פרג טחון
1 כוס סוכר
1/4 כוס פירורי עוגיות/ביסקויטים/שקד טחון
50 גרם חמאה
2 כפות דבש
למלית תמרים ואגוזים:
3 כפות ממרח תמרים
1/2 כוס אגוזי מלך טחונים או קצוצים
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית ציפורן טחון
גרידת חצי לימון
הכנה הבצק:
את חמרי הבצק מעבדים יחד, במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון עם להב מתכת. היזהרו שלא לעבד יותר מדי אלא הגיעו למצב של פירורים ואז אחדו בידיים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למנוחה במקרר לפחות שעה. גם לילה זה בסדר.
הכנת מלית הפרג:
בסיר מרתיחים חלב וסוכר תוך ערבוב.
כשרותח, מוסיפים את הפרג ובוחשים כ-2 דקות על אש נמוכה. מסירים מהאש.
מוסיפים חמאה, פירורים ודבש ומערבבים עד שהחמאה נמסה.
מצננים לגמרי. עדיף במקרר מספר שעות.
הכנת מלית התמרים:
בקערה בינונית מערבבים יחד את כל חומרי המלית
מרדדים בצק לעובי של 1/2 ס”מ. קורצים עיגולים (אני השתמשתי בחותכן בקוטר 5 ס”מ), שמים כפית מלית במרכז וסוגרים כל עיגול בעיצוב של אוזן המן.
מניחים את האוזניים על תבנית מכוסה בניר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות. מצננים ומפדרים באבקת סוכר.